Научете защо тази енергийна терапия може да бъде силна част от пъзела на вашето здраве.

Биорезонансът е малко известна, но мощна терапия, която се докосва до енергийното поле на вашето тяло.

Какво е биорезонанс?

Вие сте енергийно същество и биорезонансът използва енергия, за да локализира дисбаланси в тялото ви.

Най-лесният начин да разберете това е да си припомните експериментите, които сте правили с магнити в училище. Помните ли, че бихте взели магнит, покрили го с лист хартия и след това разпръснали железни стърготини върху хартията? Железните стърготини биха образували ясен модел, отразяващ магнитното поле.

Можете да извадите магнита, но веднага щом го поставите обратно под хартията, железните стружки ще се подредят отново. Ако имаше някакво смущение в модела, щеше да знаеш, че нещо се е случило с магнитното поле.

Вашето тяло не е по-различно. Всяка една ваша клетка е изградена от енергия и това означава, че тялото ви има собствено магнитно или „биомагнитно“ поле. Подобно на железните стружки в безпорядък, дисбалансите в това биомагнитно поле могат да допринесат за симптомите.

Използвайки същата метафора, можем да видим, че конвенционалният подход към здравеопазването се опитва да пренареди железните стружки, за да възстанови реда. Биорезонансът търси биомагнитното поле на тялото, за да разреши основната причина за смущението.

Как действа биорезонансът?

Биорезонансът работи (и за диагностика и за лечение), чрез измерване на биомагнитното поле или честотите на вашето тяло, за да идентифицира източника на всякакви смущения.

Това е щадяща, неинвазивна терапия. Електродите се поставят върху кожата ви и те са свързани с машина, която излъчва електромагнитни сигнали. Машината изпраща нежен импулс към тялото ви. Ако вашите клетки са балансирани и здрави, машината ще отчете ясен сигнал, който се връща. Ако има някакво смущение в биомагнитното поле на тялото ви, обратният сигнал ще бъде много по-слаб.

Машината е програмирана с хиляди различни честоти, така че да може да разпознае какво означават различните връщащи се сигнали. Една честота може да означава, че има проблем в чернодробните клетки, например, докато друга може да сочи към вирус или алерген.

Тъй като все повече и повече сигнали се връщат, системата започва да създава картина на това, което се случва в тялото ви. Тази информация, съчетана с изчерпателна история на случая и оценка на настоящите ви симптоми, може да помогне да се разкрият основните и неоткриваеми преди това причини за упорити здравословни проблеми.

Освен за определяне на проблема, биорезонансът може да се използва и за възстановяване на баланса. Машината може да излъчва контрачестоти, за да помогне за нулиране на биомагнитното поле на тялото, което го прави отново силно и стабилно.

Тази терапия – във връзка с други подходи за лечение, като хранителна терапия и функционална медицина – може да бъде трансформираща и оздравителна.

За какво се използва биорезонансът?

Има малък, но нововъзникващ набор от изследвания за ползите от биорезонанса. Проучванията досега показват, че може да помогне при:

Фибромиалгия. Руско проучване сравнява две групи пациенти с фибромиалгия. Едната група получила мануална терапия и масаж като лечение, докато другата получила мануална терапия и масаж, плюс биорезонанс. Групата, получаваща биорезонанс, има по-бързо подобрение и терапевтичният ефект също продължава по-дълго.

Претрениране и умора . Друго проучване на 60 изгорели спортисти установи, че тези, които са получили биорезонансна терапия, са имали по-бързо възстановяване. Оказа се, че биорезонансът е помогнал за нормализиране на кръвното налягане и ребалансиране на реакцията на стреса на спортистите.

Стомашни болки. В малко немско проучване, което сравнява 10 души, получаващи биорезонанс, с 10, които не са получавали лечение, изследователите установиха, че биорезонансът значително намалява необяснимата болка в стомаха.

Пристрастяване към тютюнопушене. През 2014 г. проучване, разглеждащо 190 пушачи, установи, че тези, които са получили само една сесия на биорезонанс, са по-склонни успешно да откажат пушенето година по-късно.

Алергии. Преглед на проучвания установи, че биорезонансът може да подобри алергичните симптоми като астма и екзема. Интересното е, че ефектът му е по-изразен при децата.

Струва си да се има предвид, че въпреки че трябва да се стремим да се основаваме на доказателства, възможно е също да бъдем ограничени от доказателства. Нашата медицинска система работи на предположението, че биохимията е в основата на биологичните системи, което означава, че малко пари се харчат за изследване на енергийната страна на медицината.

Но ние, без съмнение, сме също толкова енергийни същества, колкото и биохимични. Ще бъде интересно да видим как изследванията, които се развиват в тази област, ще променят пейзажа на здравеопазването.

Кой би се възползвал от биорезонанса?

Тъй като биорезонансът изследва малко проучен аспект на здравето – вашето биомагнитно поле или честота – той може да предостави друг начин за разглеждане на мистериозни или постоянни симптоми.

Тази нежна и неинвазивна терапия е подходяща за всеки, но може да бъде особено проницателна в случаите на:

Депресия

Безпокойство

Травма

Синдром на хроничната умора

Необяснимо заболяване

Фибромиалгия

Артрит